Stress en Burn-out preventie

Waarom bezig zijn met stress en burn-out preventie? In deze drukke tijden is het van essentieel belang om goed met stress om te kunnen gaan. Stressklachten worden vaak niet tijdig gesignaleerd. Zowel niet door medewerkers zelf als door de mensen om hen heen. Dit leidt tot chronische overbelasting en overspannenheid. En soms zelfs tot een burn-out.

Het is overduidelijk dat stress medewerkers beïnvloedt. De impact mogen we niet onderschatten. Gemiddeld gezien heeft 14% van de medewerkers burn-out klachten. Dit betekent continue een hoog risico op uitval binnen de organisatie. TNO berekende dat ziekteverzuim door werkstress zoals burn-out jaarlijks 1,8 miljard euro kost. Gemiddeld kost een werknemer met burn-out ruim 133.000 euro. En niet alleen de kosten voor ziekte stijgen. Ook de opbrengsten verminderen doordat medewerkers uitvallen.

Wil je meer bewustzijn creëren over de impact van stress en stressmanagement? Ik denk graag met je mee wat passend is in jouw organisatie.

Doelen stressmanagement

6

Veerkrachtig omgaan met stress

"

Lagere
verzuimkosten

"

Lagere
verzuimkosten

L

Meer energie, meer productiviteit en minder risico op burn-out

Aanbod

Training stressmanagement leidinggevenden

Verzuim door stress of burn-out komt steeds meer voor. Stressklachten worden niet tijdig gesignaleerd door werknemers én werkgevers. Die leiden tot chronische overbelasting en overspannenheid. Met als mogelijk resultaat een burn-out.

Maar wat is stress nu eigenlijk? Waar wordt het door veroorzaakt? Wat zijn de signalen? Hoe ga je er als leidinggevende mee om? Wat is jouw rol en verantwoordelijkheid? Hoe maak je stress bespreekbaar? En wat kun je doen als iemand toch uitvalt. Want hoewel je het niemand gunt, is het wel realiteit.

Tijdens de 2 daagse training leer je signalen en gevolgen van stress op het werk. Je bent in staat stress in de organisatie bespreekbaar te maken. En je kunt deze vaardigheid toepassen in de praktische werksituatie.

 

Training van stress naar bevlogenheid

Stress op het werk! Iedereen heeft er weleens mee te maken. Maar hoe herken je positieve en negatieve stress? Het werk wordt niet minder. Hoe kun je dan toch werkstress verminderen?
Deze praktische training van Stress naar Bevlogenheid geeft helder inzicht in stress management. In deze workshop leer je omgaan met stress. Je krijgt tips hoe je stress vermindert tijdens de dagelijkse werksituatie. Je krijgt een aantal ontspanningsoefeningen aangereikt die je thuis kunt gebruiken.

De 2 daagse training van stress naar bevlogenheid is mogelijk op iedere locatie. Op kantoor of bijvoorbeeld tijdens bos en hei dagen, teambuilding- en management sessies. Het is ook mogelijk om een korte bijeenkomst over stress te organiseren. Hierin wordt kennis gemaakt een aantal belangrijke facetten van stress. Een bijeenkomst kan van 1,5 uur tot een dag duren. Dit is geheel naar wens te bespreken.

Burn-out coaching

Sommige mensen hebben jarenlang teveel van zichzelf gevergd. Je kunt dan spreken van roofbouw. Het resultaat is een burn-out. Je raakt emotioneel en fysiek uitgeput. Er ontstaat cynisme. Je bent snel geirritateerd naar je omgeving. Je hebt het gevoel dat je je werk niet meer goed kan doen. En alleen rust nemen is niet voldoende.

Bij een burn-out is er meer nodig dan leren omgaan met stress alleen. Eerst zal er gewerkt worden aan een langzame opbouw van draagkracht en energie. Er is aandacht voor vitaliteit en waar ruimte is voor verbetering. We onderzoeken en bespreken met welke tools je energie weer kan worden hersteld. Daarnaast is er aandacht nodig voor acceptatie andere bijkomende emoties. zoals bijvoorbeeld schuldgevoelens en schaamte.

Kijk hier voor meer informatie.

Maak een afspraak of stel een vraag.

Privacyverklaring

Contactgegevens

Prinses Maximalaan 17
3708 ZT Zeist
06-41342450
info@centrumheartwork.nl

Translate »