Lichaamsgerichte Psychotherapie in Zeist

Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Als je je goed in je vel zit, dan zijn deze twee in balans. Soms vinden er echter lastige en ingrijpende situaties in je persoonlijke of professionele leven plaats. Die kunnen bijvoorbeeld verstorend werken op je balans. Gelukkig geeft ons lichaam veel waardevolle informatie over je welzijn. Dat gegeven vormt de basis van lichaamsgerichte psychotherapie. Disbalans kan namelijk een diversiteit aan klachten teweeg brengen zoals:

 • Minder goed weten wat je nodig hebt
 • Het daarom steeds lastiger vinden jezelf te zijn
 • Ervaren dat een standpunt innemen of je plek innemen regelmatig een grote stressfactor oplevert
 • Steeds vaker een onaangenaam ‘onderbuikgevoel’ ervaren
 • Er ontstaat een muur om je heen, waardoor je minder makkelijk je hart volgt
 • Depressiviteit, terugkerende negatieve gedachten
 • Stress, onrust, prikkelbaarheid, burn-out
 • Moeite met contact maken
 • Angst, minderwaardigheidsgevoelens

Deze vaak voorkomende klachten zijn goed te behandelen met lichaamsgerichte psychotherapie.

Resultaat

 • Meer vitaliteit en ontspanning
 • Balans tussen lichaam en geest
 • Stressreductie
 • Helderheid in hoofd en hart
 • Inzicht in je (denk)patronen en mechanismen
 • Acteren vanuit je innerlijke kracht en eigenheid
 • Communicatieve vaardigheden vergroten

Je zult ervaren dat therapie niet alleen ‘zwaar’, maar ook licht en plezierig kan zijn.  Er ontstaat ruimte in jezelf doordat letterlijk en figuurlijk de last van je schouders valt. Doordat die brok in je keel oplost. Of omdat je hart zich meer opent. Of dat je meer helderheid in je hoofd krijgt. Ik combineer ervaringsgerichte oefeningen met gesprekken. Dit geeft je nieuwe inzichten in je eigen gedachte- en gedragspatronen.

De praktijk leert dat door de therapie je vitaliteit toeneemt. Je komt meer in contact met je innerlijke kracht en eigenheid. Van hieruit kun je nieuwe, passende keuzes maken. Keuzes die je energie en meer vervulling in werk en levensvreugde geven.

Werkwijze

l

Intake

We starten met een intakegesprek van een uur. Dit biedt de gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken. We onderzoeken samen je hulpvraag. Zo stellen we vast wat je wilt bereiken. Ik toets je verwachtingen en informeer je over mijn werkwijze. Het gesprek biedt de gelegenheid om te beslissen of je sessies bij mij wilt gaan volgen.

\

Jouw doel centraal

Jouw doel staat centraal in de begeleiding. Wat wil jij bereiken? Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden geef ik jouw begeleiding vorm. Op een manier die bij jou past. En die je steeds een stap dichter bij je doel brengt. Het aantal sessies om het gewenste resultaat te bereiken hangt af van je hulpvraag, doelstelling en commitment. De sessies duren een uur.

w

Afronding

Wanneer de doelen zijn behaald, wordt het traject afgerond. Aan het einde vindt er een afrondend gesprek plaats. Wat jij voelt, denkt, doet en beleeft, vormt de basis van de therapie. Ik combineer  mijn gesprekken met onder andere; Reichiaans ademwerk; karakteranalyse; technieken uit de bio-energetica; yoga; gestalt; bodydrama; bodyreading; inquiry; mindfulness; meditatie en visualisatie.

Tarief

Intake of sessie van een uur is € 105,- (bedrag is vrijgesteld van btw). Tarieven voor bedrijven zijn op aanvraag op basis van offerte voor maatwerk. 

Voor therapiesessies is er deels vergoeding via de ziektekostenverzekeraars mogelijk. Dit gaat vanuit de aanvullende verzekering. Lees dit overzicht vergoedingen zorgverzekeraars Informeer voor de zekerheid bij je eigen zorgverzekeraar.

/

Incompany

Lichaamsgerichte psychotherapie is inzetbaar als onderdeel van een re-integratietraject. Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met mij op.

Maak een afspraak of stel een vraag.

Privacyverklaring

Contactgegevens

Prinses Maximalaan 17
3708 ZT Zeist
06-41342450
info@centrumheartwork.nl

Praktijkruimte Centrum Heartwork
Kaart locatie Centrum Heartwork - Zeist
Translate »