Therapie in Zeist

Therapie

Het doel van therapie is het verminderen van psychische klachten. Daartoe wordt gewerkt met therapeutische gesprekken, lichaamshouding, (yoga)beweging en innerlijke lichaamsbeleving. Het werken met lichaam en geest staat in de aanpak en behandeling centraal.

Mogelijke begeleiding is middels lichaamsgerichte psychotherapie of yogatherapie.

Ervaringen

Ik heb meerdere sessies lichaamsgerichte psychotherapie bij Caroline gevolgd. Wat mij daarbij  is opgevallen is dat het vertrouwen steeds groter werd. In het begin was ik wat afwachtend en voorzichtig, maar ik kon mijzelf steeds meer toestaan om te verdiepen en te ervaren. Als belangrijkste redenen zie ik:
  • Caroline weet een veilige sfeer te creëren waarbinnen bewustwording en persoonlijke groei mogelijk zijn.
  • Caroline onthoudt zich van ieder oordeel. Zij neemt hoe je bent als uitgangspunt.
  • Caroline beheerst vele methoden en technieken en kan deze op het juiste moment inzetten.
  • Caroline stimuleert je om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Zij is warm en betrokken zonder te overdrijven.
  • Mijn eigen nieuwsgierigheid naar hoe ik in elkaar zit en zelfacceptatie.
Effect

Wat het mij heeft opgeleverd is het besef dat bepaalde gebeurtenissen in mijn leven weliswaar pijnlijk zijn geweest, maar ook kwaliteiten hebben gegeven en dat de overlevingsmechanismen die ik mij vroeger heb eigen gemaakt nu  misschien minder nodig zijn.

Ik kan Caroline van harte aanbevelen aan een ieder die met warme en vakkundige begeleiding aan zichzelf wil werken.

Richard

Webdesigner

De lichaamgerichte psychotherapie bij Caroline ervaar ik als zeer helpend en fijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar en ze liet me voelen dat ik volledig mezelf mag zijn. Ze weet op de juiste momenten de goede interventie toe te passen en daarbij is je lijf en emoties voelen van belang. Soms confronterend… maar altijd verhelderend.

Ik ervaar Caroline als een integere therapeut. Ze luistert goed naar je verhaal, oordeelt niet, maar helpt je juist je eigen antwoorden te vinden. Dat vind ik heel fijn. Ze leeft met je mee, met een goede balans tussen afstand en nabijheid. Dat is toch een kunst!

Christel

Pedagogisch medewerkster

Ik heb de begeleiding ervaren als heel professioneel. Je hebt een goed oog voor wat er met mij gebeurt tijdens de sessies. Je hebt veel bewustzijn van de processen die zich in mij als cliënt afspelen, processen die zowel een emotionele als lichamelijke kant hebben. Je aanpak is zowel methodisch als intuïtief.

Inzichten

Ik heb geleerd dat ik in vrede met mijn lichaam wil leven en dat dat er voorheen op een bepaalde manier aan ontbroken heeft. De klachten die zijn afgenomen kan ik omschrijven als: me vervreemd voelen van mijn lichaam, geen grenzen ervaren tussen mij en anderen/de wereld om mij heen.

Effect

Wat het mij gebracht heeft is een groter zelfbewustzijn in lichamelijke zin, meer gevoel van eigenheid door het kunnen ervaren van het verschil tussen wat van mij is en wat niet bij mij hoort. Wat ik als prettig heb ervaren is dat ik bij jou in veilige handen was, dat je wist wat je deed, dat je je geen knollen voor citroenen liet verkopen.

Yvon

Beeldend kunstenaar

Maak een afspraak of stel je vraag

Privacyverklaring

Contactgegevens

Prinses Maximalaan 17
3708 ZT Zeist
06-41342450
info@centrumheartwork.nl

Praktijkruimte Centrum Heartwork