Therapie in Zeist

Therapie

Het doel van therapie is het verminderen van psychische klachten. Daartoe wordt gewerkt met therapeutische gesprekken, lichaamshouding, (yoga)beweging en innerlijke lichaamsbeleving. Het werken met lichaam en geest staat in de aanpak en behandeling centraal.

Ervaringen

Naam doet werkwijze eer aan. Vanuit het Hart voor de kern gaan; liefde voor wat is. Gidsend vormgeven aan de liefdesstroom, ontwikkelingsstappen faciliteren.
Fijne warme gids, mijn lichaamstaal volgen, met warme aandacht, stilstaan bij gevoel. Onderzoekend, rustig begeleidend door zuivere heldere vragen, steeds meer ont-dekken zo dat het zich als vanzelf ontvouwt. In veilige prettige setting. Bijzonder behulpzaam traject in onderzoeken en ontdekken andere mogelijkheden, veel ervaren en ontwikkelingsstappen kunnen zetten.

Vraagstuk met empathie beluisteren, bevragen, helder en kernachtig benoemen, voorstel om in opstelling vorm te geven. Samen kijken en laten ervaren, in en buiten opstelling en vooral lijfelijk. Samen kijken en invoelen welke vraag van belang is en precies aansluit. Kijken, waarnemen en benoemen. Rustige benadering, uitnodigend en ruimte laten en ruimte geven aan proces dat in beweging komt.

Dat wat vastloopt, geeft Caroline warme rustige aandacht, begeleidend/gidsend via vragen en beleving naar een nieuw perspectief. Een wereld geopend, mijn blik is verruimd, vrije ruimte om meer in verbinding met mijzelf te komen en ruimte te laten aan omgevingsfactoren. Ontdek de humor, luchtigheid en creativiteit om uit vaste weer in vrije ruimte te komen.

Karen

Fysiotherapeut

De lichaamgerichte psychotherapie bij Caroline ervaar ik als zeer helpend en fijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar en ze liet me voelen dat ik volledig mezelf mag zijn. Ze weet op de juiste momenten de goede interventie toe te passen en daarbij is je lijf en emoties voelen van belang. Soms confronterend… maar altijd verhelderend.

Ik ervaar Caroline als een integere therapeut. Ze luistert goed naar je verhaal, oordeelt niet, maar helpt je juist je eigen antwoorden te vinden. Dat vind ik heel fijn. Ze leeft met je mee, met een goede balans tussen afstand en nabijheid. Dat is toch een kunst!

Christel

Pedagogisch medewerkster

Na een coronabesmetting in de eerste golf en daarop volgend longcovid, ben ik geruime tijd onder behandeling geweest bij Caroline.
Ik ben in deze periode zowel fysiek als mentaal enorm vooruit gegaan. Van bedlederig, naar volledig beter gemeld op werk.
De therapie van Caroline waarin zij elke sessie opnieuw lichaam, hoofd en hart met elkaar weet te verbinden heeft mij enorm vooruit geholpen. Dit maakt voor mij echt het verschil met andere therapeuten. In de donkerste tijden heeft zij door haar vragen, oefeningen en gewoon wie zij als mens is, mij mijn situatie zoals die op dat moment was leren “omarmen”. Daardoor ben ik gedurende mijn herstel in staat geweest meer te genieten van wat er wel was en kon beter omgaan met de uitdagingen.

Caroline heb ik ervaren als heel betrokken, intuitief, flexibel, licht en zonder oordeel. Door haar vragen in combinatie met het betrekken van het lichaam, komt de therapie op een dieper niveau.
Ik ben Caroline erg dankbaar dat zij mij heeft begeleid in dit proces. Zij heeft mij veel moois laten ervaren wat ik meeneem in mijn dagelijks leven. Ik kan de begeleiding van Caroline absoluut aanraden voor iedereen die vastloopt op een bepaald punt in zijn/ haar leven en voor een ieder die behoefte heeft aan meer diepgang en leven met meer geluk.

Barbara

PMTO therapeut

Ik heb meerdere sessies lichaamsgerichte psychotherapie bij Caroline gevolgd. Wat mij daarbij  is opgevallen is dat het vertrouwen steeds groter werd. In het begin was ik wat afwachtend en voorzichtig, maar ik kon mijzelf steeds meer toestaan om te verdiepen en te ervaren. Als belangrijkste redenen zie ik:
  • Caroline weet een veilige sfeer te creëren waarbinnen bewustwording en persoonlijke groei mogelijk zijn.
  • Caroline onthoudt zich van ieder oordeel. Zij neemt hoe je bent als uitgangspunt.
  • Caroline beheerst vele methoden en technieken en kan deze op het juiste moment inzetten.
  • Caroline stimuleert je om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Zij is warm en betrokken zonder te overdrijven.
  • Mijn eigen nieuwsgierigheid naar hoe ik in elkaar zit en zelfacceptatie.
Effect

Wat het mij heeft opgeleverd is het besef dat bepaalde gebeurtenissen in mijn leven weliswaar pijnlijk zijn geweest, maar ook kwaliteiten hebben gegeven en dat de overlevingsmechanismen die ik mij vroeger heb eigen gemaakt nu  misschien minder nodig zijn.

Ik kan Caroline van harte aanbevelen aan een ieder die met warme en vakkundige begeleiding aan zichzelf wil werken.

Richard

Webdesigner

Ik heb de begeleiding ervaren als heel professioneel. Je hebt een goed oog voor wat er met mij gebeurt tijdens de sessies. Je hebt veel bewustzijn van de processen die zich in mij als cliënt afspelen, processen die zowel een emotionele als lichamelijke kant hebben. Je aanpak is zowel methodisch als intuïtief.

Inzichten

Ik heb geleerd dat ik in vrede met mijn lichaam wil leven en dat dat er voorheen op een bepaalde manier aan ontbroken heeft. De klachten die zijn afgenomen kan ik omschrijven als: me vervreemd voelen van mijn lichaam, geen grenzen ervaren tussen mij en anderen/de wereld om mij heen.

Effect

Wat het mij gebracht heeft is een groter zelfbewustzijn in lichamelijke zin, meer gevoel van eigenheid door het kunnen ervaren van het verschil tussen wat van mij is en wat niet bij mij hoort. Wat ik als prettig heb ervaren is dat ik bij jou in veilige handen was, dat je wist wat je deed, dat je je geen knollen voor citroenen liet verkopen.

Yvon

Beeldend kunstenaar

Caroline heeft mij ondersteund in mijn herstel van een burn-out. In dit proces leerde zij me te voelen en meer contact te krijgen met mijn emoties. Ze gaf me meer inzicht in hoe mijn patronen zijn, hoe ik met spanningen omga en wat ik daarin anders zou kunnen doen op een manier die meer helpend voor me is.
Ik heb Caroline  ervaren als een kundige en betrokken therapeute. Ze kent verschillende invalshoeken en methoden om naar datgene wat speelt te kijken en stemt op een prettige en natuurlijke wijze af hoe hiermee aan het werk te gaan.
Jelke

Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut

Maak een afspraak of stel een vraag.

Privacyverklaring

Contactgegevens

Prinses Maximalaan 17
3708 ZT Zeist
06-41342450
info@centrumheartwork.nl

Praktijkruimte Centrum Heartwork
Kaart locatie Centrum Heartwork - Zeist
Translate »