Zelfcompassie

Zelfcompassie Training

Bekritiseer jij jezelf regelmatig?
Heb je vaak de gedachte dat je beter zou moeten kunnen?
Ben je streng voor jezelf (en voor anderen)?
Heb je last van je kritische stemmetje die aangeeft wat allemaal niet goed is?
Leg jij je lat regelmatig te hoog?
Voel je je opgejaagd?
Heb je vooral aandacht voor zaken die niet goed gaan?
Vind je het lastig vriendelijk te zijn voor jezelf?

De training Zelfcompassie kan je daarbij helpen.

Zelfcompassie helpt je om jezelf, een ander of een situatie  werkelijkheid te accepteren en te respecteren. De Mindful Zelfcompassie training is een ervaringsgerichte en praktische training. Je ontwikkelt vaardigheden voor mildheid en vriendelijkheid voor jezelf inclusief je tekortkomingen.

Uiteindelijk is het doel van de training het (h)erkennen, ontwikkelen en verdiepen van compassie.

Aanvraag informatie Zelfcompassie training

14 + 7 =

Aanvulling op Mindfulness

In de training Mindfulness leer je lastige gevoelens te onderkennen met een open en vriendelijke houding. Zelfcompassie bied je de mogelijkheid om lastige gevoelens te beantwoorden met vriendelijkheid en begrip. Het geeft je een alternatief voor zelfkritiek of het negeren van gevoelens. Daarmee is de compassie training een waardevolle aanvulling op de Mindfulness training.

Voor wie?

De zelfcompassietraining is voor degenen die zich persoonlijk willen ontwikkelen door mindfulness en mildheid te integreren in hun dagelijks leven (zowel privé en zakelijk). Zo biedt zelfcompassie emotionele veerkracht doordat je mild bent naar jezelf en je tekortkomingen. En het helpt je liefdevol en zorgzaam te zijn voor jezelf en anderen door eigen je behoeften en grenzen serieus te nemen.

Wat is zelfcompassie?

Zelfcompassie betekent dat je warm en begripvol bent naar jezelf bij pijnlijke ervaringen. Bijvoorbeeld als je voor je gevoel faalt of tekort schiet. Zelfcompassie is een algemeen menselijke eigenschap die iedereen in aanleg heeft. Tegelijkertijd is deze eigenschap vaak om verschillende redenen niet tot bloei gekomen.

Uit onderzoek blijkt dat zelfcompassie het gevoel van emotioneel welzijn en geluk doet toenemen. Men kan een gezondere leefstijl beter volhouden en daarnaast nemen gevoelens van stress, depressie en angst af (Kristin Neff, 2013).

Resultaat van de training

 • Het ontwikkelen van een milde en vriendelijke houding naar jezelf en anderen, ook in moeilijke momenten
 • Grotere veerkracht in het omgaan met ongemak, pijn of stress
 • Jezelf te motiveren met vriendelijkheid in plaats van met kritiek
 • De kunst beoefenen van koesteren, waarderen en dankbaarheid
 • Minder klachten van stress, angst en depressie
 • Het verbeteren van communicatieve vaardigheden
 • Intiemer gevoel van verbondenheid met jezelf en anderen
 • Toename in tevredenheid en geluksgevoel

Vrijblijvend intakegesprek

Na aanmelding middels een intakeformulier neemt de trainer contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Dit gesprek is  bedoeld om de wederzijdse verwachtingen te toetsen en af te stemmen. Zowel trainer als deelnemer kunnen na dit gesprek besluiten om de aanmelding niet tot deelname te laten overgaan.

De definitieve aanmelding is pas ná het vrijblijvende intakegesprekAls zowel trainer als deelnemer het eens zijn over het volgen van de training, ontvangt de deelnemer de definitieve bevestiging en de factuur.

Opbouw van de training

 • 8 Groepsbijeenkomsten van 2,5 uur
 • Er wordt in groepen gewerkt met minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
 • Onder begeleiding oefen je verschillende aandachts-, compassie- en bewegingsoefeningen
 • Uitwisseling huiswerk en ervaringen
 • Theoretische aspecten over compassie worden afgewisseld met (geleide) meditaties en toegepaste oefeningen
 • Aandacht voor groeps- en individuele instructies
 • Integratie van Zelfcompassie in je dagelijkse leven
 • Thuiswerk: een half uur per dag tijdens deze 8 weekse training

Start

Eind september start er een nieuwe groep. Wil je op de hoogte blijven? Stuur me een mailtje

Tarief

€ 545,- incl. btw, telefonische intake, werkboek en meditaties. Betaalt je werkgever? Dan is het tarief € 795,- excl. btw, inclusief telefonische intake, hand-out en toegang tot alle meditaties. 

Je kunt de training herhalen tegen het gereduceerde tarief van 350,- (incl. btw). 

Bij opgave en deelname van de training gelden de algemene voorwaarden.

Ervaringen

“Deze training vormde een mooie aanvulling op de mindfulness training. De training bracht me nog meer uit mijn hoofd en in mijn lijf en gevoel en maakte mijn milde kant los. Het heeft er aan bijgedragen dat ik het ‘zijn’ steeds gemakkelijker in het leven van alledag kan oproepen. 
De kracht van Caroline zit ‘m in haar rust, haar compassie en de manier waarop ze afstemt op persoon en groep en precies het ‘goede’ kan zeggen. En niet onbelangrijk, ze heeft een prettige stem om naar te luisteren.”
Elizabeth, docent
w

Individuele Zelfcompassie training

Liever een individuele Zelfcompassie training? Dat is mogelijk!

Het voordeel hiervan is dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces. Het het is ideaal voor mensen die zelf het tijdstip van de training willen kunnen bepalen door bijv. onregelmatige werktijden. Ook mensen die een voorkeur hebben om individueel begeleid te worden in hun persoonlijke proces maken hier graag gebruik van. Soms wordt de training dan geïntegreerd in een persoonlijke coachingstraject. En af en toe zijn er medische of psychische beperkingen die een individueel traject wenselijk maken. 

Het tarief voor de individuele Zelfcompassie training is 995,- excl. btw. Dit bedrag is inclusief telefonische intake, 8 bijeenkomsten van een uur, een werkboek en toegang tot alle meditaties. 

Betaalt de werkgever? Dan is het zakelijke tarief 1.750,- excl btw voor de gehele training. 

Incompany

Wat kan Zelfcompassie betekenen voor jouw organisatie?

Zelfcompassie heeft een invloed op de mindset, motivatie en gedrag van medewerkers. Het verhoogt de veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie en gaat samen met een betere gezondheid. Goed voor de medewerkers, goed voor de organisatie.

Contactgegevens

Prinses Maximalaan 17
3708 ZT Zeist
06-41342450
info@centrumheartwork.nl

Translate »