Yogatherapie, therapie met behulp van Yoga

Yogatherapie

Yogatherapie is een mooie vorm van therapie die je ondersteunt in je proces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Yogatherapie is een aanbeveling voor iedereen die lichaam en geest meer in balans wil brengen. Dit gebeurt met specifiek op jouw hulpvraag toegespitste kriya bestaande uit lichaamshoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama’s) en meditatie. Bij yogatherapie gebruik je deze yogatools op geïntegreerde wijze om te ontdekken wat je fysiek, mentaal of emotioneel belemmert.

Het doel is om het zelfhelende vermogen van lichaam en geest weer goed te laten functioneren. De focus is daarbij op de ervaring van je lichaam. In je eigen tempo begeleid ik je om die belemmeringen onder ogen te zien, je mogelijkheden voor groei en herstel te ontdekken en barrières te doorbreken. Zo creëer je vitaliteit en veerkracht die je dichter bij jezelf brengt om je verlangen of je doel tot uitvoering te brengen.

Effect

Yogatherapie heeft een helend effect op je lichaam zoals verbetering van je spijsvertering, het immuunsysteem en het helpt je stress te verminderen. Daarnaast geeft yoga een boost aan je mentale en emotionele conditie zoals je concentratievermogen, het brengt je meer in balans of het verbetert je vertrouwen in je lichaam en jezelf.

Wanneer yogatherapie

Deze therapievorm is geschikt bij zowel fysieke als psychische klachten. Yogatherapie kan je bijvoorbeeld helpen bij het bereiken van je persoonlijke doelen en uitdagingen maar ook bij pijnklachten, het herstellen van een ziekte, burn-out, angst of depressie, blessure of trauma en bij het re-integreren in je werk.

Werkwijze

l

Intake

We starten met een intakegesprek van een uur. Dit biedt de gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken. We onderzoeken samen je hulpvraag en stellen vast wat je wilt bereiken. Ik toets je verwachtingen, informeer je over mijn werkwijze en we doen een meditatie of lichaamsoefeningen. Het gesprek biedt de gelegenheid om te beslissen of je sessies bij mij wilt gaan volgen.

\

Jouw doel centraal

Jouw doel staat centraal in de begeleiding. Wat wil jij bereiken? Je krijgt tijdens een sessie lichaamshoudingen aangeboden (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama’s) en er is ruimte voor meditatie. De oefeningen en meditaties zijn afgestemd op jouw doel. Je krijgt ze mee om thuis te oefenen. De sessies duren een uur.

w

Afronding

Wat jij voelt, denkt, doet en beleeft vormt de basis van de therapie. Wanneer de doelen zijn behaald, wordt het traject in onderling overleg afgerond. Er vindt dan een afrondend gesprek plaats waarbij we terugblikken en vooruitkijken.

Tarief

Intake of sessie van een uur is € 100,- incl. btw. Tarieven voor bedrijven zijn op aanvraag op basis van offerte voor maatwerk. 

/

Incompany

Yogatherapie is als onderdeel van een re-integratietraject of bij burn-out coaching inzetbaar. Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met mij op.

Maak een afspraak of stel je vraag

Privacyverklaring

Contactgegevens

Prinses Maximalaan 17
3708 ZT Zeist
06-41342450
info@centrumheartwork.nl

Praktijkruimte Centrum Heartwork
Kaart locatie Centrum Heartwork - Zeist